28 maj 2015
18:30

Byske IF F04

Referat: Drängsmark/Ostvik F03-05 - Byske IF F04

Lördagens bortregnade match spelades istället på ett soldränkt Sjönära IP i Ostvik denna härliga torsdagskväll. Ett taggat hemmalag visade fokus direkt från första uppvärmningsminut, vilket bådade gott inför match.

För motståndet stod Byske, ett fysiskt lag bestående av samma årgångar som OIK/DIF:s lag. Efter en jämn första period hade gästerna ledningen med 1-0 genom ett hårt och högt skott av gästernas 108. I andra period fokuserade OIK/DIF på två saker - att hjälpa varandra och gå in ordentligt i närkamperna. Mycket av slitet belönade sig och i slutet av andra kunde hemmalaget kvittera genom ett mycket fint anfall som avslutades skoningslöst av K Berglund.

I tredje period syntes det att bortalaget hade mindre folk än hemmalaget och hemmalaget låg på. Bortalaget stred tappert i sista och matchen slutade oavgjort.

- Jag tycker bortalaget kom undan med ett nödrop idag, säger OIK/DIFs tränare Jörgen Holmqvist. Idag tycker jag att vi förtjänade alla tre poäng men vi tar med oss vår kämpainsats inför lördagens match borta mot Rönnskär, avslutar Holmqvist.